Valg af skoletaske til barnets første skoledag

Alle børn glæder sig til første skoledag og starten på et nyt kapitel i et barns liv er altid vigtigt. Som forældre vil man naturligvis gerne give sine børn den bedste start på skolen, så man sikrer, de kommer godt ind i den nye tilværelse som muligt.

En af de mange forberedelser er indkøb af skoleudstyr til børnene og personligt blev jeg overrasket over hvor mange ting, man skal huske at købe til første skoledag. Der skal selvfølgelig findes en skoletaske, men samtidig skal der også findes både madkasse, drikkedunk, penalhus og tilbehør hertil.

Det vigtigste er nartuligvis skoletasken, da denne skal bruges af barnet utallige gange hvert år og helst skal passe til barnets ryg. Man skal derfor sørge for at vælge rigtigt i forhold til skoletaske og være opmærksom på om tasken passer. Nendenfor har jeg forsørgt at samle de bedste råd om valg af skoletaske, hvilket forhåbentig kan gøre det nemmere for andre der står og skal købe.

Gode råd til valg af skoletaske:

  1. Undersøg altid om skoletasken passer både med og uden jakke på (husk at tage højde for vinterjakke)
  2. Undersøg om skoletasken sidder ordentlig på barnets ryg. En skoletaske skal følge dit barns ryg hele vejen op og ikke sidde nede på mumsen og ikke være bredere end dit barns skuldre.
  3. Undersøg bagefter om skoletasten er forsynet med brystrem og dybden af skoletasten. Brystrem bør være et krav, mens dybden bør være så lille som muligt.
  4. Undersøg nu skoletaskens funktionalitet. Der skal helst være seperat plads til både dit barns madkasse, drikkedunk, penalhus og naturligvis bøgerne. Skoletaskens bogrum bør være opdelt, så bøgerne kan støtte mod barnets ryg.
  5. Undersøg til herefter skoletasken for reflekser (skal være synlige på samtlige sider af tasken).
  6. Undersøg til sidst om dit barn kan anvende lynlyse og andre spænder på skoletasten, da barnet og ikke en voksen skal bruge tasken.

Følger du ovenstående råd, bør dit barn være på den sikre side. Jeg kan desuden anbefale at købe dit barns skoletaske online, da der generelt er penge at spare. Personligt afprøvede jeg skoletaskerne i den lokale butik og købte herefter online. En anden mulighed er selvfølgelig at tage dit barns mål og købe ud fra dette online.